keuringsbewijs

Hoelang voor de vervaldatum van het keuringsbewijs kan ik mijn voertuig aanbieden?

U kan uw voertuig tot 2 maanden voor de vervaldatum van het keuringsbewijs ter keuring kan voorrijden, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. 

voorbeeld: vervaldatum keuringsbewijs 10 augustus 2014: u kan uw voertuig reeds voorrijden vanaf 10 juni 2014; u ontvangt in dit geval toch een geldigheid tot 10 augustus 2015 (of, indien de bonus van toepassing is, tot 10 augustus 2016)

U mag uw voertuig voorrijden in een keuringsstation naar keuze; een eventuele herkeuring dient in hetzelfde keuringsstation te gebeuren. 

Welke informatie kan ik terug vinden op het keuringsbewijs?

Het keuringsbewijs heeft ofwel een groene ofwel een rode kleur.

Een groen keuringsbewijs kan volgende vermeldingen bevatten:

GEEN CODE

Het voertuig werd conform de reglementaire voorschriften bevonden. Bovenaan het keuringsbewijs staat vermeld ‘ Het voertuig voldoet aan de technische voorschriften’.

Wat moet ik doen bij verlies van het keuringsbewijs van mijn voertuig?

Indien men niet meer in het bezit is van het laatste keuringsbewijs van het voertuig, dient men een duplicaat aan te vragen. 

Deze aanvraag kan gebeuren aan de kassa van het dichtstbijzijnde keuringsstation, tegen betaling van een vergoeding "duplicaat" (zie tarieven). 
U dient het gelijkvormigheidsattest (of COC) en het inschrijvingsbewijs voor te leggen.

Hou er rekening mee dat u in overtreding bent wanneer u zich met een voertuig zonder geldig keuringsbewijs op de openbare weg verplaatst! 

Wat moet ik doen als ik geen uitnodigingskaart heb ontvangen?

Indien uw keuringsbewijs vervallen is of binnenkort vervalt, kunt u zich best zo vlug mogelijk naar een keuringsstation begeven. De keuring staat immers los van het al of niet ontvangen van een uitnodiging. U doet er goed aan zelf steeds de vervaldatum van het keuringsbewijs in de gaten te houden. U kunt dit melden bij de kassa van het keuringsstation.