Uitnodiging

Wat moet ik doen als de gegevens op mijn uitnodigingskaart niet correct zijn?

Als uw adres niet correct is, dient u met uw inschrijvingsbewijs bij de bevoegde dienst van uw gemeente langs te gaan om uw adres in het rijksregister te laten aanpassen. Deze wijziging wordt niet meer op het kentekenbewijs geregistreerd.  

Wat moet ik doen als ik geen uitnodigingskaart heb ontvangen?

Indien uw keuringsbewijs vervallen is of binnenkort vervalt, kunt u zich best zo vlug mogelijk naar een keuringsstation begeven. De keuring staat immers los van het al of niet ontvangen van een uitnodiging. U doet er goed aan zelf steeds de vervaldatum van het keuringsbewijs in de gaten te houden. U kunt dit melden bij de kassa van het keuringsstation.

Hoelang voor de vervaldatum van het keuringsbewijs kan ik mijn voertuig aanbieden?

U kan uw voertuig tot 2 maanden voor de vervaldatum van het keuringsbewijs ter keuring kan voorrijden, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. 

voorbeeld: vervaldatum keuringsbewijs 10 augustus 2014: u kan uw voertuig reeds voorrijden vanaf 10 juni 2014; u ontvangt in dit geval toch een geldigheid tot 10 augustus 2015 (of, indien de bonus van toepassing is, tot 10 augustus 2016)

U mag uw voertuig voorrijden in een keuringsstation naar keuze; een eventuele herkeuring dient in hetzelfde keuringsstation te gebeuren.