Alle keuringen opnieuw mogelijk vanaf 04/05/2020 (op afspraak)

14/06/2020

Zoals u in onderstaand bericht kan lezen, zijn vanaf maandag 4 mei 2020 alle keuringen opnieuw mogelijk in de KM-keuringsstations, ook deze voor personenauto's (M1), lichte vrachtauto's (N1) en kampeerauto's. 

Om de veiligheid van onze klanten en medewerkers te garanderen zijn deze keuringen voorlopig enkel mogelijk op afspraak. Een afspraak maken kan via deze website (24/7) of telefonisch op het nummer 059 25 55 55 (tijdens de kantooruren 7u30-17u00).

Lees zeker ook onderstaande info m.b.t. de gespreide aanpak ...

_ _ _

Gespreide aanpak voor personenwagens, kampeerwagens en lichte bedrijfsvoertuigen voor keuringen vanaf 4 mei

Verlenging geldigheid keuringsbewijzen, nieuwe uitnodigingskaarten en veiligheidsmaatregelen om grote toeloop te vermijden

Vanaf 4 mei zullen de periodieke keuringen van personenauto’s, kampeerwagens en lichte bedrijfsvoertuigen veilig en gespreid opstarten in de keuringscentra. De geldigheid van de keuringsbewijzen van de voertuigen die tussen 13 maart en 3 juni naar de keuring moeten komen, werd verlengd tot en met 4 november om de nodige inhaalbeweging vlot te laten verlopen. Deze verlenging geldt evenwel niet voor voertuigen die werden afgekeurd. Eigenaars ontvangen hiervoor een nieuwe uitnodiging om hun voertuig in een voorgestelde periode te laten keuren. Er is dus geen haast om je voertuig meteen te laten keuren. Wacht op instructies via een nieuwe uitnodiging en hou je aan de veiligheidsmaatregelen.

Na het hervatten – in het belang van de verkeersveiligheid, logistiek en consumentenbescherming - van de keuringen van zwaar vervoer sinds 25 maart en de tweedehandskeuringen sinds 20 april, heropenen de keuringscentra vanaf 4 mei ook voor personenauto’s, kampeerwagens en lichte bedrijfsvoertuigen – weliswaar met een gespreide aanpak. De klanten kunnen rekenen op extra overgangsmaatregelen en bijgevolg meer tijd om gespreid over een aantal maanden zijn/haar voertuig te laten keuren.

Verlenging tot en met 4 november

Voertuigen die tussen 13 maart en 3 juni naar de keuring moeten gaan, hebben een verlengde geldigheid tot en met 4 november 2020. Er is dus geen haast om je voertuig meteen te laten keuren. U betaalt geen toeslag en u behoudt uw (eventuele) recht op bonusgeldigheid.

Voertuigen die werden afgekeurd of die vervilen vóór 13 maart 2020 kunnen geen gebruik maken van deze verlenging en maken best zo snel mogen een afspraak.

Wacht op instructies via je nieuwe uitnodigingskaart

Alle betrokken klanten hoeven momenteel niets te doen en zullen met de gekende groene kaart opnieuw door de keuringscentra uitgenodigd worden. 

De voertuigen waarvoor de geldigheid vervalt in mei 2020 krijgen in de komende dagen hun groen uitnodigingskaartje toegestuurd met daarop de nodige instructies. Later zullen de voertuigen volgen waarvoor het keuringsbewijs verviel in de periode 13 maart t.e.m. 4 mei 2020.

_ _ _

Hoe kan ik vanaf 4 mei mijn voertuig ter keuring aanbieden

Vanaf mei verloopt de keuring op afspraak, een overzicht:

 • personenwagens (M1), lichte vrachtauto's (N1) en kampeerauto's: ENKEL OP AFSPRAAK voor alle keuringen (periodieke keuring; keuring voor verkoop, herkeuring, enz.);
 • zware bedrijfsvoertuigen > 3,5t: er is een uitgebreide mogelijkheid tot keuring op afspraak voorzien zoals dat reeds het geval was sinds 25 maart. Het maken van een afspraak blijft de regel. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan worden afgeweken, na voorafgaand contact met het betrokken keuringsstation.

Een afspraak maken kan online via onze website www.KM.be, de groene knop 'afspraak maken' (24/7) of telefonisch op het nummer 059 25 55 55 via ons contactcenter tijdens de kantooruren (ma-vrij, 7u30-17u00).
Het maken van een afspraak is kosteloos en garandeert een minimale wachttijd en de veiligheid voor zowel onze klanten als onze medewerkers.

_ _ _

Belangrijk

In het belang van uw gezondheid, die van onze medewerkers en van de andere klanten willen we uw bijzondere aandacht vragen voor het strikt naleven van de hygiënische voorschriften (o.a. handen reinigen) vóór en tijdens uw bezoek aan het keuringsstation.

Volgende bijkomende maatregelen zijn van kracht:

° vertoont u griepverschijnselen, hebt u koorts of staat u onder quarantaine dan mag u zelf geen voertuigen ter keuring voorrijden;

° bent u of iemand van uw gezin recent in contact gekomen met Covid-19, dan vragen wij u voorafgaand aan het voorrijden van het voertuig dit te ontsmetten;

° het voertuig mag slechts door 1 persoon ter keuring worden aangeboden;

° vóór het aanvatten van de keuring opent u de 4 ramen van het voertuig, haalt u de boorddocumenten (keuringsbewijs, inschrijvingsbewijs, COC of gelijkvormigheidsattest en geldig verzekeringsattest) uit het mapje en legt u deze afzonderlijk op de passagierszetel vooraan klaar;

° bij het aanvangen van de keuring stapt u uit en begeeft u zich via de buitenzijde van het gebouw naar het einde van het gebouw, hou steeds voldoende afstand van medewerkers en andere klanten;

° op het einde van de keuring zullen onze medewerkers het voertuig terug overhandigen;

° het resultaat zal u meegedeeld worden aan de kassa;
heeft u nog vragen omtrent de uitgevoerde keuring, dan vragen wij u deze via volgend e-mailadres te stellen autokeuring@km.be (met vermelding van nummerplaat en keuringsstation);

° wij verzoeken u aan de kassa digitaal te betalen (wij aanvaarden Bancontact, Maestro, VISA, Mastercard, Apple Pay, ..); u kan aan onze kassa's ook tot € 50,00 contactloos met de bankkaart betalen.
Hou ook aan de kassa's de nodige afstand met onze medewerkers en andere klanten.

_ _ _

Lees meer, onderaan op onze !Corona!-pagina - Veel Gestelde Vragen i.v.m. de volledige heropening van de KM-keuringsstations vanaf 04/05/2020

Keuringsstation

 • Brugge
 • Oostende
 • Ichtegem
 • Tielt
 • Roeselare
 • Ieper
 • Diksmuide
 • Wevelgem
 • Deerlijk
 • Zwevegem