Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegenwerken t.h.v. keuringsstation Zwevegem: update

Op maandag 11 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op de Oudenaardsesteenweg (N8), ter hoogte van de op- en afritten van de E17 en R8 in Kortrijk. De proefopstelling, vanaf de rotonde Cowboy Henk, werd in 2021 geplaatst en wordt nu definitief geïnstalleerd: er zal nog maar 1 rijstrook zijn, vanaf de rotonde richting Kortrijk. De werken duren volgens de huidige planning tot midden oktober. Er zal sterke hinder zijn voor het verkeer van en naar de E17.

Om de hinder voor de omgeving te beperken, worden de werken in 3 fases uitgevoerd. Fase 1 start op maandag 11 september en duurt volgens de huidige planning tot en met vrijdag 29 september. Tijdens deze fase wordt de Oudenaardsesteenweg afgesloten richting centrum Kortrijk.

Gemotoriseerd verkeer vanop de E17 vanuit Rijsel rijdt om via de Oudenaardsesteenweg (N8 en N391), Beneluxlaan, Kanaalstraat, Visserskaai en de Ringlaan (R8) tot aan de Oudenaardsesteenweg.

Verkeer vanop de E17 vanuit Gent rijdt via de Ringlaan (R8), Visserskaai en de Ringlaan tot de Oudenaardsesteenweg. 

Meer informatie en een omleidingsplan kunt u terugvinden via de volgende links:

- meer info: https://wegenenverkeer.be/nieuws/proefopstelling-op-oudenaardsesteenweg-definitieve-installatie

- omleidingsplan: https://www.wegenenverkeer.be/werken/definitieve-installatie-proefopstelling-op-oudenaardsesteenweg/actuele-hinder

Het keuringsstation te Zwevegem blijft bereikbaar!