Overslaan en naar de inhoud gaan

Vindt u geen vrije plaats meer ten laatste op de vervaldatum van uw keuringsbewijs of wilt u liever zonder afspraak naar de keuring komen? Dan hebben wij deze alternatieven voor u:

  • Voortaan kunt u uw personenwagen, lichte vrachtwagen, kampeerauto of minibus elke werkdag vrij of op afspraak aanbieden in al onze keuringsstations in West-Vlaanderen (behalve Tielt). 
  • Tevens kunt u steeds uw bedrijfsvoertuig +3,5 ton of aanhangwagen van maandag tot vrijdag vrij aanbieden in al onze keuringsstations in West-Vlaanderen (behalve Tielt).
  • Keuring voor verkoop is bij voorkeur op afspraak; op dringend verzoek kunt u in het keuringsstation uw voertuig ook vrij voor een verkoop aanbieden van 7 u 30 tot ten laatste 15 u 30 (behalve Tielt).
  • Op maandag- en donderdagavond zijn de keuringsstations bijkomend open van 17u00 tem 19u00, maar enkel op afspraak.
  • Opgelet: wegens nieuwbouwwerken zijn alle keuringen in het keuringsstation te Tielt vanaf 15 januari 2024 op afspraak.

Algemeen:

Onze keuringsstations zijn van 7u tot 17u doorlopend open. Voertuigen die vrij mogen aangeboden worden zullen behoudens overmacht worden toegelaten tot de wachtrij in functie van de drukte en de voorziene tijd die nodig is voor de keuring van het voertuig.

Win tijd, maak een afspraak!

Wenst u een afspraak te maken?

Klik dan op de groene knop rechts bovenaan.

 

Mogen wij u ter plaatse vragen steeds de instructies van de steward op te volgen en vooraf de webcams of de druktebarometer op onze website te raadplegen om u te vergewissen van de drukte. 

Om de keuringen voor iedereen zo vlot mogelijk te laten verlopen vragen wij volgend advies in acht te nemen: 

1)  U kan tot 2 maand voor uw vervaldatum een afspraak inplannen. U hoeft niet te wachten op het ontvangen van uw uitnodiging. 

2) Raadpleeg de webcams en mededelingen op onze website vóór u vertrekt. Indien de wachtrij lang of afgesloten is, plant u uw bezoek best in op een andere datum.  In functie van de drukte kan de wachtrij vroeger worden afgesloten.

3) De keuze van het keuringsstation is vrij. Is het zeer druk in het keuringsstation van uw keuze dan kunt u op de website nakijken of u in een keuringsstation in de buurt sneller terecht kan.

4) Neem de verkeersregels in acht. Houd de openbare weg en fietspaden vrij. Is de drukte langer dan normaal, keer dan op een later ogenblik terug. Raadpleeg hiervoor de webcams en de meldingen op onze website ivm de drukte. 

5) Wist je dat de top 3 van de vastgestelde inbreuken bij een personenauto bestaat uit:

     1. afstelling van de dimlichtkoplampen

     2. uitlaatemissies

     3. profieldiepte, staat of montage van de banden.

U kunt deze onderdelen best even nazien / laten nazien vooraleer uw voertuig voor keuring aan te bieden.