APK

Algemeen

Sedert begin 2009 kunnen Nederlandse voertuigen gekeurd worden volgens de APK-eisen bij KM nv in West-Vlaanderen. 
Zowel bedrijfsvoertuigen en aanhangwagens (> 3,5t) APK 1,  als personenvoertuigen APK 2 met Nederlandse nummerplaat kunnen terecht in de keuringscentra van Brugge en Oostende. Een afspraak maken voor deze APK-keuringen is verplicht.

De medewerkers en technische directie van KM nv kregen een specifieke APK-opleiding, identiek aan deze van de Nederlandse keurmeesters. KM voert de keuringen uit onder toezicht van de Nederlandse overheid (RDW).

Waar?

In West-Vlaanderen kan men terecht in de keuringsstations van Brugge (Kolvestraat - industrieterrein 'Blauwe Toren) en Oostende (Zandvoordestraat) en vanaf 5 november 2019 in Zwevegem (bedrijventerrein De Pluim, tegenover Evolis).

APK1 (zware voertuigen)
  Brugge Oostende Zwevegem
(vanaf 05/11/2019)
Diesel  
Benzine/LPG
aanhangwagen
APK2 (lichte voertuigen)
  Brugge Oostende Zwevegem
(vanaf 05/11/2019)
diesel  
Benzine/LPG

 

Tarieven

De totale prijs van de uitgevoerde keuring van een voertuig wordt bekomen door de vergoedingen van de verschillende uitgevoerde prestaties op te tellen.

APK1 (zware voertuigen)
Periodieke keuring motorvoertuig €129,45
Periodieke keuring aanhangwagen €129,45
Periodieke keuring oplegger €129,45
Herkeuring €32,65
APK2 (lichte voertuigen)
Periodieke keuring motorvoertuig €68,95
Herkeuring €32,65

(prijzen incl. BTW en RDW afmeldkost)

Een afspraak maken

059/25 55 55 (tijdens de kantooruren)
klik hier

'Een gewaarschuwd man is er twee waard ...'

  • de voor te leggen documenten dienen de originelen te zijn; fotokopieën worden niet aanvaard.
  • wie zijn voertuig niet op tijd APK laat keuren, ontvangt van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) automatisch een beschikking (boete). Meer info i.v.m. voertuiggebonden verplichtingen - klik hier.

APK bij KM - 5 Voordelen

  • Keuringsbureau Motorvoertuigen is een onafhankelijke partner, losstaand van enige hersteldienst of garage. U bent zeker van een correcte en onpartijdige keuring.
  • KM nv werkt op afspraak voor APK = geen wachttijden. Vandaag een afspraak gemaakt = morgen voor 14u APK-gekeurd.
  • Bent u reeds KM-kredietklant, dan gelden dezelfde voordelen ook voor APK (facturatie via domiciliëring, KM-barcodekaart specifiek voor APK, ...)
  • Transparante tarieven - KM nv werkt aan de officiële RDW APK-tarieven. Eén soort keuring = één vaste prijs, all-in (d.w.z. keuring, RDW-rapport en afmeldkost)
  • KM nv beschikt over een professioneel team van medewerkers, een jarenlange expertise in technische autokeuringen in België en een moderne infrastructuur in de nabijheid van de havens van Zeebrugge en Oostende.