Overslaan en naar de inhoud gaan

Tempo 100

De keuringscentra in België zijn bevoegd om verificaties van autocars uit te voeren, welke nodig is voor het bekomen van een afwijking die toelaat met een maximumsnelheid van 100 km/u op de Duitse autosnelwegen te rijden. Daartoe dient een "Tempo 100"-zelfklever aangebracht te worden.

Echter, in het kader van de administratieve vereenvoudiging, besliste de Duitse overheid dat autocars, voor de eerste maal ingeschreven vanaf 08/12/2007, niet meer over een Tempo 100-sticker, noch over de « Ausnahmegenehmigung » dienen te beschikken om 100 km/u te mogen rijden op de Duitse autosnelwegen. Dit betekent, voor deze autocars, dat alles automatisch en zonder controle verloopt.

Het verificatieverslag wordt opgesteld en uitgereikt aan de klant, die het dan, samen met het aanvraagformulier en het betalingsbewijs, overmaakt op het volgend adres: info.stva@staedtregion-aachen.de.

Na onderzoek van het dossier zal de Duitse administratie de afwijking doorsturen naar de F.B.A.A., samen met de plaat 100 (onder de vorm van een zelfklever). De F.B.A.A. zal dan op haar beurt dit document overmaken aan de betrokken onderneming.